Blender do orzechów – jak wybrać dobry blender do orzechów?

Blender jest bez wątpienia zastępcą drogich robotów kuchennych, które nie dość, że zajmują dużo miejsca to również dużo kosztują. Dobry blender może być alternatywą dla robota kuchennego i możemy go używać do wielu celów.

Blender do orzechów

Są dwa podstawowe typy blenderów:

  • blender ręczny.
  • blender kielichowy.

Blender ręczny posiada plastikową stopkę mocującą w podstawowej wersji i służy do rozdrabniania, mieszania oraz przecierania. Są wersje rozszerzone, które posiadają np. Pojemnik do mieszania, trzepaczkę do ubijania piany, nóż do mieszania, kruszenia lodu, czy nawet młynek do przypraw lub ziół.

W ofercie czołowych producentów można znaleźć modele zarówno bezprzewodowe jak i przewodowe. Te bezprzewodowe pracują poprzez akumulator, który pozwala na pracę nieraz nawet do pół godziny bez ładowania.

Blender kielichowy posiadają pojemne kielichy ( nawet do 2l ) oraz nóz zamontowany na dnie dzbanka. W wersjach rozszerzonych można znaleźć sokowirówkę bądź młynek do kawy.

Jak więc wybrać wymarzony blender?

Istotne są przede wszystkim parametry. Najważniejszym z nich przy wyborze blendera jest moc.

Większość modeli ma moc około 600W, co pozwala nam spokojnie rozdrabniać warzywa, miksować zupy czy robić koktajle.

Jeśli jednak nasz blender ma kruszyć lód czy siekać surowe warzywa, a także orzechy potrzebna nam jest moc na poziomie 700-750W.

Ważnym elementem jest również szybkość wirowania ostrzy. Niektóre blendery mają możliwość regulowania mocy za pomocą przycisków plus / minus, jednak w tych najprostszych urządzeniach takiej funkcji nie znajdziemy.

W niektórych blenderach noże są mocowane na stałe, a w niektórych można je wymieniać – to też ważna kwestia przy wyborze blendera. Ostrza, które tną w dwóch kierunkach pozwalają na szybsze i dokładniejsze rozdrabnianie produktów. Większość blenderów ma dwa skrzydełka, ale są dostępne również blendery z czterema skrzydełkami. Jak wiadomo, im większa liczba skrzydełek tym szybsze i dokładniejsze rozdrabnianie twardszych produktów, takich jak na przykład orzechy.

Ranking 5 blenderów do orzechów


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

300-101   400-101   300-320   300-070   300-206   200-310   300-135   300-208   810-403   400-050   640-916   642-997   300-209   400-201   200-355   352-001   642-999   350-080   MB2-712   400-051   C2150-606   1Z0-434   1Z0-146   C2090-919   C9560-655   642-64   100-101   CQE   CSSLP   200-125   210-060   210-065   210-260   220-801   220-802   220-901   220-902   2V0-620   2V0-621   2V0-621D   300-075   300-115   AWS-SYSOPS   640-692   640-911   1Z0-144   1z0-434   1Z0-803   1Z0-804   000-089   000-105   70-246   70-270   70-346   70-347   70-410