Blender do lodu – jak wybrać dobry blender?

Blendery cieszą się niezwykłą popularnością. Można za ich pomocą przygotowywać różne napoje oraz potrawy. Są idealne do zupy typu krem, ale bardzo dobrze sprawdzają się również przy produkcji domowych lodów, musów. Dzięki nim można również rozdrabniać orzechy.

Zapoznaj się z najlepszymi blenderami do lodu.

Przy zakupie blendera warto pomyśleć o takim, który miałby funkcję kruszenia lodu. To spowoduje, że urządzenie będzie bardziej uniwersalne, przysłuży się do tworzenia koktajli. Oczywiście, blendery z tą funkcją cechuje wyższa cena.  Czasem jednak warto jest zainwestować.  Nawet, jeśli nie potrzebujemy opcji kruszenia lodu, to blendery posiadające tę możliwość mają bardziej trwałe ostrza, które są w stanie kruszyć oraz mielić produkty bardziej twarde. Ma to również wpływ na żywotność urządzenia. Wykonane z silniejszych elementów, na pewno wytrwa więcej czasu. Blendery z funkcją kruszenia lodu mają także większą moc, a to jest bardzo ważne, jeśli zależy nam na tym, aby urządzenie szybko radziło sobie z każdymi produktami.

Na co uważać przy zakupie blendera?

Moc

To  dzięki niej możemy w szybszy sposób rozdrobnić oraz zmienić wszystko, czego potrzebujemy. Warto pomyśleć o urządzeniach z większą mocą. Nie nagrzewają one się tak szybko, są trwalsze, a przede wszystkim można dzięki nim oszczędzić dużo czasu. Preferowana wartość mocy, która idealnie sprawdzi się w warunkach domowych to od 500 do 700 W.

Końcówka blendera

Końcówki tych urządzeń występują zazwyczaj w dwóch wariantach:

  • plastikowej
  • metalowej

Blendery z końcówką metalową są trwalsze i na pewno się nie połamią. Wiąże się do jednak z wyższą ceną. Jeśli zamierza się kupić urządzenie, które ma służyć nam długi czas, albo będzie się je często użytkować, to jednak lepiej jest zapłacić za końcówkę, która będzie mało awaryjna. Ważne, aby wybierać urządzenie, którego ostrza wykonane są ze stali nierdzewnej.

Rodzaje blenderów:

Kielichowy

Jest stabilny oraz najwygodniejszy w przygotowaniu koktajli. Jednak, zajmuje on dużo miejsca i ciężko będzie wykonać lub wydobyć z niego potrawy bardziej gęste, jak np. masło orzechowe, czy humus.

Ręczny

Można go schować do szuflady, jest łatwy w umyciu. W zestawach często znajdują się dodatkowe końcówki oraz pojemniki. Dzięki nim blender posiada więcej funkcji, a tym samym, zastępuje wiele innych urządzeń kuchennych.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

300-101   400-101   300-320   300-070   300-206   200-310   300-135   300-208   810-403   400-050   640-916   642-997   300-209   400-201   200-355   352-001   642-999   350-080   MB2-712   400-051   C2150-606   1Z0-434   1Z0-146   C2090-919   C9560-655   642-64   100-101   CQE   CSSLP   200-125   210-060   210-065   210-260   220-801   220-802   220-901   220-902   2V0-620   2V0-621   2V0-621D   300-075   300-115   AWS-SYSOPS   640-692   640-911   1Z0-144   1z0-434   1Z0-803   1Z0-804   000-089   000-105   70-246   70-270   70-346   70-347   70-410